Contact – Huisartsenpraktijk Beatrixplantsoen – LOPIK
Beatrixplantsoen 1a 3411 DA LOPIK
Header afbeelding

Contact

Adresgegevens

Beatrixplantsoen 1a
3411 DA LOPIK

Tel: 0348-554195

E-mail: info@huisartsbeatrixplantsoen.nl

na openingstijd een huisarts nodig?

SPOED BUITEN OPENINGSTIJDEN PRAKTIJK

Adres en openingstijden

De huisartsenpost is geopend op iedere werkdag na 17.00 uur, op zaterdag en zondag en op feestdagen.

Is de situatie levensbedreigend en kunt u de huisartsenpost niet direct bereiken? Bel dan 112.

Huisartsenpost Nieuwegein

Koekoekslaan 1

3435 CM Nieuwegein

☎ Tel: 088 – 130 96 60

www.huisartsenspoedpost-nieuwegein.nl

De spoedpost is gevestigd in het St. Antonius Ziekenhuis. Op het ziekenhuisterrein volgt u de borden huisartsenpost naar de Spoedpost.

Alleen voor spoedeisende hulp buiten kantooruren

De huisartsenspoedpost is er alleen voor spoedeisende hulp ’s avonds, ’s nachts, in het weekend en op officiële feestdagen.

Altijd eerst bellen

U kunt niet zomaar langsgaan bij de huisartsenspoedpost. U moet altijd eerst bellen, ook al betekent dat soms lang wachten op verbinding met de assistente. Dan krijgt u het snelste de hulp die u nodig heeft. Als u de huisartsenspoedpost belt, hoort u een kort keuzemenu. Bij een mogelijk levensbedreigende situatie toetst u 1. We helpen u dan met voorrang.

Gegevens bij de hand als u belt

Houd belangrijke gegevens bij de hand:

  • het pasje van uw verzekering
  • uw legitimatiebewijs voor het Burger Service Nummer
  • de naam van uw huisarts en
  • de medicijnen die u eventueel gebruikt.

Uitwisseling medische gegevens

Uw huisarts en uw apotheek kunnen uw medische gegevens delen met andere zorgverleners. Op die manier hoeft u aan een andere arts of apotheek niet weer opnieuw uw verhaal te vertellen. Dit bespaart kostbare tijd en voorkomt mogelijke fouten.

Landelijk Schakelpunt (LSP)

Het delen van uw medische gegevens gebeurt via het Landelijk Schakelpunt (LSP). Dit is een veilig en betrouwbaar systeem. Uw medische gegevens worden niet centraal opgeslagen. Zij blijven bewaard op de computers van uw huisarts en apotheek.

Waarvoor kunt u terecht op de huisartsenpost?

Uw huisartsenpraktijk is geopend op werkdagen van 8.00 tot 17.00 uur. Heeft u buiten deze openingstijden plotseling opkomende gezondheidsklachten? Of worden bestaande klachten ineens erger, maar weet u niet zeker of u direct hulp nodig heeft? Kijk dan eerst op de site https://www.moetiknaardedokter.nl/. Dan krijgt u direct advies. Zo weet u of het verstandig is om een afspraak te maken bij uw eigen huisarts of dat bellen naar de huisartsenspoedpost noodzakelijk is. Ook kunt u de website Thuisarts.nl raadplegen voor betrouwbare informatie over uw gezondheid.

De huisartsenspoedpost is niet bedoeld om buiten kantooruren een medisch probleem te bespreken dat al langer speelt of niet direct verholpen hoeft te worden. Uiteraard kunt u met chronische gezondheidsklachten wel terecht wanneer uw situatie plotseling verslechtert.

Contact met huisartsenpost

Het is de laatste tijd erg druk op de huisartsenpost. Zeker op zaterdag en zondag. Dat betekent dat de wachttijden vaak lang zijn. Soms zijn alle assistentes tegelijkertijd in gesprek. U wordt dan ‘in de wacht’ gezet.

Ook als u al een afspraak heeft, kunnen de wachttijden lang zijn. Zeker als u een minder dringende hulpvraag heeft. Patiënten met een dringende hulpvraag gaan voor. Ook als u zelf al langer in de wachtkamer zit.